perjantai 23. toukokuuta 2008
Worms: A Space Oddity
Worms: A Space Oddity on Worms-sarjan ensimmäinen Wiille julkaistu osa. Pelin kehittäjinä ovat toimineet pelitalot Team 17 ja THQ.
Tekisi kovasti mieli sanoa, että Worms: ASO on erittäin kekseliäs ja hienosti toteutettu peli, mutta kun niin ei vain ole… Ensimmäinen ihmetys tulee jo alkuvaiheilla. Kun aloittaa pelaamisen huomaa, että ilman sen kummempia varoituksia pelimaailmassa on x-akseli ja y-akseli, mutta z-akseli puuttuu! A Space Oddity onkin 2D-muodossa! No, ei siinä vielä mitään, itsekin omistan Worms 2:n demon, joka on vallan mainio peli, siinäkin 2D-grafiikat. Ikävää onkin, että vuonna 1997 kehitetty Worms 2 omaa paremmat grafiikat, kuin vuoden 2008 A Space Oddity! Emmekö ole edenneet mihinkään (muualle kuin taaksepäin) 11 vuodessa?!!!
Alkujärkytyksen jälkeen tajuaa, että eihän grafiikka peliä tee. Onkohan pelin pelattavuus kunnossa?
Yksikään pelifirma ei voi tehdä Wiille peliä ilman jonkinmoista liikkeentunnistusominaisuutta, joten tietysti niitä on tässäkin pelissä. Kranaattien heittäminen onnistuu kättä heilauttamalla, räjähdepakkaus räjäytetään klassista räjäytysvipua imitoivalla liikkeellä, ja ohjusta ohjataan osoittamalla kohdetta Wiimotella. Nämä ja monet muut kontrollit tuottavat tietysti aina välillä hankaluuksia, mutta ovat pääosin hauskoja ja toimivia.
Tarinamoodikin löytyy, tosin vain nimellinen, mutta tarinan välivideot ovat hauskoja ja ulkonäköpuolella mainioita.
Worms: A Space Odditystä jää jotenkin paha maku suuhun. Klassinen wormsmaisuus on onnistuttu hävittämään todella tehokkaasti; Wormsien matoelementti on kadonnut, kun madoille on puettu kaiken maailman hattukypärähäkkyröitä, ja kehuttu, laaja ja mielikuvituksellinen asearsenaalikin on ASO:ssa suppea ja ei sisällä mitään uutta, tai mielikuvituksellista.
Jos haluan pelata Wormsia valitsen mieluummin Worms 4: Mayhemin, ja jos haluan pelata 2D-Wormsia, niin valitsen sen 11 vuotta vanhan Worms 2:n demon…
Haluaisin todella suositella Worms: ASO:a ihan vain sen konseptin vuoksi, wihdoinkin Worms Wiille, mitä huonoa siinä nyt voisi olla mutta se on vähemmän kuin osiensa summa.
http://www.wormsspaceoddity.com/
PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit ovat helpot ja nopeasti opittavissa
+ suomenkielinen pikaopas
– suppea ja mielikuvitukseton asearsenaali
JUONI: 1/10
+ tarinamoodissa jonkinmoinen juoni…
–…mutta sekin pääosin vain nimellinen
GRAFIIKKA: 4/10
+ 2D on klassista Wormsia, ”The way it’s meant to be played.”
– 11 vuoden takainen Worms 2 on kauniimpaa katseltavaa
PELIN IDEA: 3/10
+ hupaisa matoräiskintä…
–…on onnistuttu pilaamaa lähes täysin
– sarjassaan ties kuinka mones
PELIN KÄYTTÖIKÄ: 3/10
+/– ilman aiempaa kokemusta Wormseista, ASO saattaa olla jopa hauska
+ mahdollisuus täysin uuteen kenttään joka pelikerralla
– alkaa toistaa itseään melkoisen paljon
sunnuntai 18. toukokuuta 2008
Worms 4: Mayhem
Worms 4: Mayhem on kuuluisan matoräiskinnän konsoliveljessarjan kolmas osa (aiempia ovat Worms 3D ja Worms Forts: Under Siege). Worms 4 on edeltäjiensä tapaan vuoropohjainen räiskintä à la matoarmeija. Uutuuksina ovat tulleet mm. mahdollisuus vaatettaa matonsa, sekä luoda omia aseita!
Worms-sarjan pelit ovat tunnettuja mielikuvituksellisesta arsenaalistaan, jota tähdittävät mm. räjähtävät lampaat (ja mummelit) sekä banaanipommi. Perinteiset singot, pesäpallomailat, ja haulikot on toki säilytetty.
Vaatekappaleita löytyy huikea määrä, ja lisääkin saa, kun etenee tarinamoodissa. Matoeditorissa voi myös edellisosien tapaan valita madon äänen; saksalaissotilas, cowboy, salainen agentti joka sinkauttelee James Bondin repliikkejä, TV-visailujuontaja ja vaikka mitä muita.
Matonsa voi myös aseistaa omatekemillä aseillaan. Ase-editorissa voi valita aseen piipun, rungon, perän ja lisävempeleen (joka on vain kosmeettinen) rungon päälle. Vaihtoehtoja näihin on valitettavan vähän, mutta käsiase ei olekaan ainoa vaihtoehto; aseesta voi tehdä myös heitettävän räjähteen, tai ilmaiskun! Näihin kahteen ulkonäkövaihtoehdot ovat samat, mutta sen korvaa vaihtoehtojen suuri määrä.
Tarinamoodi on muuten täysin samanlainen kuin normaalipeli, mutta siinä edetään eri aikakausissa aikakoneen avustuksella. Peli painottuukin perinteiseen hupipeliosuuteen, joka on parhaimmillaan kaverien kanssa pelatessa, mutta jos kaverit eivät pääse paikalle, niin ainahan voi pelata tekoälyä vastaan, tai kaikkein epätoivoisimmassa tilanteessa itseään vastaan.
Edeltäjiinsä nähden Worms 4 on mennyt parempaan suuntaan, mutta huonojakin puolia löytyy. Räjähdykset ja savuefektit on muutettu piirretyn näköisiksi, joka näyttää melko… Epähienolta… Isoja bugejakin löytyy. Pelatessa, jonkin ajan kuluttua räjähdykset ja savut katoavat täysin, ja Pyhän Halleluja-käsikranaatin majesteettisen räjähdyksen sijasta maahan ilmestyykin vain kuoppa… Ja aina silloin tällöin matojen repliikit jäävät soimaan taukoamatta taustalle…
Kaiken kaikkiaan Worms 4: Mayhem (ja muutkin Wormsit) on hyvin addiktoiva peli, joka on parhaimmillaan kaksin-, kolmin- tai yhtä hyvin nelintaisteluna kavereita vastaan. Kosto elää…
Iso A suosittelee!
www.codemasters.com/worms
PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit ovat helpot ja nopeasti opittavissa
+ laaja ja mielikuvituksellinen asearsenaali
– muutama iso bugi
JUONI: 1/10
+ tarinamoodissa jonkinmoinen juoni…
–…mutta sekin pääosin vain nimellinen
GRAFIIKKA: 7/10
+ vallan mainiot grafiikat…
– …mutta joiden kanssa piirretyn näköiset efektit eivät vain sovi yhteen
PELIN IDEA: 4/10
+ hupaisa matoräiskintä
– sarjassaan ties kuinka mones
PELIN KÄYTTÖIKÄ: 6/10
+ aina on hauskaa rankaista kaveria
+ mahdollisuus täysin uuteen kenttään joka pelikerralla
– alkaa toistaa itseään melkoisen paljon
sunnuntai 11. toukokuuta 2008
Counter-Strike : Source
Counter-Strike : Source on yksi kuuluisimmista Half-Lifen modeista. Counter-Strikessa soditaan terroristeilla ja antiterroristeilla Internetin välityksellä.
Kuten kansikuvasta näkee, Counter-Striken mukana tulee myös Day of Defeat: Source (toiseen maailmansotaan sijoittuva versio, myöskin Half-Lifen modi), sekä Half-Life 2: Deathmatch (samaa sarjaa, mutta sci-fi-aseilla). Kaikki nämä ovat lähes identtisiä, vain ajankohta eroaa.
Yksi tämän peliryppään suurimmista ongelmista on se, että ne täytyy ladata Internetistä (kaupasta ostettava CD on vain oikeus ladata ne). Siinä ei muuten ole mitään ongelmaa, mutta ne latautuvat kaikki samaan aikaan! Siinä menee nopeinkin nettiyhteys solmuun! Kaikkiaan koko rumba kesti yli kolme tuntia…
Vaikka siitä ei kannessa mainitakaan mukana tulee myös Half-Life 2: Lost Coast, joka on periaatteessa Half-Life 2: Deathmatchin yksinpeliversio.
Ja eikä tässä vielä kaikki; mukana tulee myös Steam, Valven oma verkkoyhteisö, josta voi ostaa pelejä ja jossa voi jutella kavereiden kanssa. Kesken pelinkin voi avata Steamin (Shift + Tab), joten jos haluaa sopia kaverin kanssa strategioista. Pelinsisäinenkin chatti löytyy, mutta silloin kaikki näkevät viestisi (se käy jos haluaa jutella vaikka jollekin täysin tuntemattomalle). Headset-mikilläkin pääsee höpöttämään…
Grafiikka on näissä peleissä hienoa, eikä mitään suuria bugejakaan löydy. Veriroiskeiden kanssa on kylläkin vähän liioiteltu, sillä kuolinpaikan ilmaisee useimmiten semmoinen neliömetrin kokoinen punainen läntti…
Aseiden äänet ovat hyvät, joissakin vähän parantamisen varaa, mutta pääosin niitä kuuntelee ilomielin.
CSS:ää ja DoD:ia pelatessa huomaa, että nämä pelit ovat hyvin suosittuja, sillä servereitä löytyy lähes aina yli 500, ja valmiiden kenttien lisäksi jotkut ovat tehneet omia kenttiään, jotka ovat erittäin hyvä lisä näihin peleihin.
Jos vertaa CSS:ää esim. Call of Duty 4:n nettimoninpeliin, niin molemmissa on hyvät puolensa. CSS on useimmiten nopeatempoisempaa, mutta CoD4 omaa paremman grafiikan ja paremmat äänet. CSS:ssä on myös huomattavasti suurempi kenttävalikoima. Medal of Honor Airbornen nettipeliin nyt on turha verratakaan…
Tämä pelipaketti on hyvä ostos verkkoräiskinnän ystäville, sillä mikään ei ole dramaattisesti pielessä ja hintakin on alle 30€.
Iso A suosittelee!
http://www.counter-strike.net/
PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit toimivat, ja ovat yksinkertaiset
+ Steamin voi valita suomenkieliseksi
– servereille pääseminen kestää joskus hyvin kauan
JUONI: 2/10
+ Lost Coastissa on jonkinmoinen juoni
+/– muuten pelkkää räiskintää
GRAFIIKKA: 9/10
+ Source-moottori tuottaa vallan mainiot grafiikat
PELIN IDEA: 1/10
– nettiräiskintää…
PELIN KÄYTTÖIKÄ: 4/10
+ verkkopelaaminen on aina mukavaa
– alkaa toistaa itseään melkoisen paljon
maanantai 5. toukokuuta 2008
Crash of the Titans
Crash of the Titans on Vivendi- ja Sierra-pelitalojen kehittämä tasohyppelypeli, jossa ohjataan Crash-nimistä pussimäyrää (ainakin sillä nimellä Crashiä pelissä kutsutaan).
Pelin ideana on pelastaa maailma (taas…) pahalta tohtori Cortexilta, ja samalla mätkiä jokaista tielle sattuvaa henkilöä. Hyvin usein vastaan tulee ladonoven kokoisia mutanttihirviöitä, joissa ei ole muuta ihmeellistä, kuin se, että niiden rökittämisen jälkeen pääsee ohjailemaan niitä! Etenemistä helpottaa huomattavasti, kun apuna on pari tonnia painava, 30-senttiset kynnet omaava monsteri…
Kontrollit ovat selkeät, ja liikkeentunnistustakin hyödynnetään mielikuvituksellisesti, mutta melko vähän, joten suurin osa pelaamisesta on sitä tuttua nappien painelemista…
Kielimuuri ei ole ongelmana, sillä Crash of the Titans on dubattu kokonaan suomeksi (vaihtoehtoja löytyy myös mm. englanti ja ruotsi). Dubbaus on onnistunut muuten erinomaisesti, mutta välillä ääninäyttelijät puhuvat aivan muuta, kuin tekstissä lukee, ja muutama selkeä käännösvirhekin löytyy, esim. ”Play the episode again” on käännetty ”Soita jakso uudelleen”.
Kenttien suunnittelu ei ole mitään ihmeellistä, lähes kaikki kentät antavat tunteen ”Been there, seen it”, eikä grafiikallakaan ihan kuuhun mennä… Huumoria pelistä kyllä löytyy, ja useasta elokuvastakin tuttuja elementtejä on matkittu. Yhden episodinkin nimi on ”Zoomin temppeli” eli ”The Temple of Zoom”, josta tulee auttamatta mieleen ”Indiana Jones and the Temple of Doom”…
Crash of the Titans antaa kaikkensa vain aiempia Crashejä pelanneille. Hirviöt ovat ihan hauska lisä peliin, mutta niitä tuputetaan aivan liikaa, kyllästymiseen asti.
http://www.crashbandicoot.com/
PELATTAVUUS: 7/10
+ kontrollit toimivat
+ suomennos
JUONI: 6/10
+ tarina on kohtuullisen hyvä…
– …vaikkakin ainainen maailmanpelastus tuppaa tympimään
GRAFIIKKA: 5/10
+ parasta, mitä Wiillä on tarjota
– parasta, mitä Wiillä on tarjota
PELIN IDEA: 1/10
– ties kuinka mones Crash Bandicoot
PELIN KÄYTTÖIKÄ: 4/10
+ kaksinpelimahdollisuus
– peliin kyllästyy melko nopeasti
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)